Servei de Lleure

ICO_OCIO

Què és?

 

És un espai per gaudir de les aficions i les relacions socials. Un moment de creixement i d’enriquiment personal que millora de forma significativa la qualitat de vida de les persones.

Qui som?

 

Som un equip de professionals titulats en l’àmbit social i de lleure; amb amplia experiència, compromesos en treballar per a fomentar l’autonomia personal i social en el lleure i poder aportar els suports adequats per a que totes les persones que participen en els nostre servei gaudeixin del seu oci plenament

Com treballem?

 

La metodologia que s’utilitza és l’atenció centrada en la persona i s’ofereix el suport necessari per a què les persones amb diversitat funcional puguin gaudir plenament de l’oferta cultural i d’oci que hi ha a la ciutat de Barcelona i rodalies de forma inclusiva i satisfactòria, tenint en compte els seus interessos i desitjos.

Què t’oferim?

 

1-Vacances al Nadal, Setmana Santa i Estiu. Tots els anys organitzem vacances per a persones amb diversitat funcional o trastorns del desenvolupament majors de 18 anys amb diferents necessitats de suport, d’aproximadament una setmana de duració a diferents indrets de Catalunya o Espanya.

A cada torn proposem viatges per a diferents grups segons el seu nivell de participació i interessos:

  • Per els que els hi agrada gaudir de les activitats i animació de l’hotel i participar en activitats que es faran fora de l’hotel: passejar, anar a visitar pobles propers, visitar museus..
  • Per els que els hi agrada hi agrada més gaudir de les activitats i animació de l’hotel i participar en activitats o sortides properes a l’hotel.

Oferim un servei que dona resposta a la necessitat dels participants de gaudir d’oci d’una forma plena, satisfactòria i normalitzada durant les seves vacances proporcionant els suports i oportunitats necessàries per contribuir en el seu benestar personal i social. El nostre objectiu és que cada viatger pugui gaudir de les seves vacances de la forma més autònoma possible.

Els educadors/es de suport són professionals especialitzats amb la titulació corresponent. A cada viatge assegurarem una ràtio d’educadors adequada a les necessitats dels participants, per això és essencial realitzar una bona valoració a nivell d’activitats de la vida diària i recollir tota la informació sociosanitària essencial per poder conèixer les necessitats de suport de cada viatger.

 2-Espai Joves Aspanias

Tens entre 12 i 30 anys? Els caps de setmana t’esperem a l’Espai Joves Aspanias, un espai per als joves que volen deixar per una estona les seves rutines i obligacions diàries i compartir amb altres joves diferents activitats culturals, esportives, recreatives, creatives, artístiques i sortides a la natura, entre d’altres.

Un espai pensat per a que els joves decideixin i s’organitzin el seu temps d’oci, fomentant la seva autonomia personal i social, donant les eines i suports necessaris per a que gaudeixin del seu temps de lleure de manera enriquidora, respectant la seva edat, treballant a través de l’autodeterminació i la inclusió per aconseguir la seva autorealització.

Anima’t! Quedem tots els caps de setmana

 3-Hort urbà

T’agrada l’horticultura? Doncs ja no tens cap excusa, vine a gaudir els dissabtes del nostre hort. Està ubicat al C/ Cristòbal de Moura, 92 (barri de Sant Martí)

És un espai social on gaudir d’una bona estona, entre tots s’organitzen i planifiquen les tasques i activitats que s’han decidit fer, el manteniment i la producció de l’hort, i sobretot és un espai de relació on s’organitzen dinars, festes i quedades per aprofitar aquest espai comunitari al màxim.

 

T’apuntes? Si vols col·laborar com a voluntari a l’Hort urbà Aspanias envia un correu a: arealleure@aspanias.org