Vine a signar a Aspanias pels nostres drets!

“Enganxa’t als drets.Defensar-los és reconèixer les nostres discapacitats."
“Enganxa’t als drets.Defensar-los és reconèixer les nostres discapacitats.”

Aspanias se suma a la campanya de recollida de signatures “Enganxa’t als drets”. Les signatures es necessiten per reclamar als parlamentaris/es un pacte social unitari dels diputats de cada territori al Parlament de Catalunya per blindar les partides pressupostàries que garanteixen els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual o del desenvolupament.

Aspanias, així com la resta d’entitats socials de Barcelona, que atenem i donem suport a les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament, rebíem subvencions i ajuts econòmics de la Generalitat de Catalunya per garantir el seu dret a una vida digna, autònoma i inclusiva.

Les polítiques d’austeritat estan contribuint al deteriorament de la qualitat de vida del col·lectiu i de les seves famílies. Des de 2010, les subvencions s’han reduït en àmbits bàsics (treball, serveis socials i educació) i s’ha congelat l’accés a determinats serveis d’atenció diürna i acolliment residencial a les comarques barcelonines.

Actualment, hi ha persones que són a casa i d’altres que estan atrapades en un servei que ja no respon a les seves necessitats reals i sense poder accedir als suports que millor s’adapten a elles.

A causa de les retallades, les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament corren un risc real de tornar a la situació de fa 30 anys i condemnar-les a la pobresa i l’exclusió social, perdent el seu dret a tenir unes oportunitats i un projecte de vida propi, com la resta de ciutadans.

Davant aquesta situació injusta demanem:
-Un pacte social i unitari dels diputats i diputades de Barcelona al Parlament de Catalunya per blindar les partides pressupostàries que garanteixen els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament.
-Mocions unitàries dels ajuntaments barcelonins que donin suport al pacte dels parlamentaris i parlamentàries de les comarques de Barcelona.

Close Menu