Tornem a l’escola! Idees i pautes per un inici exitós.

vuelta al coleJa s’acosta l’inici de curs i hem de tornar a la rutina. Després del període de vacances i de cara a l’inici del nou curs acadèmic, és important anar preparant als nostres fills perquè reprenguin amb èxit la rutina escolar i preparar-los per les novetats que els esperen d’aquí a uns dies.

Per això volem donar-vos algunes idees i pautes senzilles que considerem us poden resultar d’interès i utilitat.

Com ja sabeu, l’anticipació és fonamental, amb l’objectiu sempre de fer-los sentir un major control i seguretat sobre la situació a la qual s’enfronten. Per això us recomanem que des d’uns dies abans de l’inici de curs els aneu explicant que ja començaran a anar a l’escola i el que això suposa. Per a això podeu:

–       Utilitzar fotografies del curs anterior on puguin veure els seus companys de classe, recordar els seus noms, les activitats que es fan a l’escola, veure i preparar junts el material que utilitzaran (motxilla, llibres, fitxes, uniforme en cas de tenir-lo, etc).

–       Si el professor o professora és diferent és important informar-los del canvi, dir el nom del nou professor i si és possible veure alguna fotografia seva o utilitzar la del professor anterior per explicar que aquesta persona ja no hi serà.

–       Si es canvia de centre educatiu o si aquest és nou, és molt recomanable que us passeu uns dies abans perquè ho coneguin, sàpiguen on és i que així es facin una idea de la nova situació.

–       Quan els companys també són nous és aconsellable, si és possible, que coneguin a algun d’ells perquè tinguin així alguna persona de referència a la classe. Si això no pot ser així, informar-los del fet i practicar amb ells estratègies d’actuació per a aquest tipus de situacions: saludar, presentar-se, etc

–       Utilitzar un calendari en el qual puguin visualitzar els dies que els queden de vacances i el dia concret que iniciaran les classes, perquè puguin anar ratllant i concretant el temps que els falta per començar el curs.

–       Motivar l’interès per aprendre, destacant els aspectes positius de l’escola.

D’altra banda, atès que l’inici de curs comporta canvis en la rutina del son i de l’alimentació us recomanem que, poc a poc, aneu ajustant els temps i horaris a la rutina escolar, és a dir, anar aproximant els horaris d’anar a dormir, d’aixecar-se, de menjar, etc als horaris que tindran un cop comencin les classes.

Finalment, un cop iniciades les classes és important seguir les pautes del procés d’adaptació que des del centre us indiquin i que davant de qualsevol qüestió us poseu en contacte amb els professionals de l’escola.

Des d’Aspanias, per fer-ho més fàcil a famílies del nostre barri, estem portant a terme una recollida de materials escolar que posteriorment es repartiran a les escoles del nostre districte. Us convidem a participar-hi! Trobareu més informació en aquest enllaç.

 

Feliç tornada a l’escola!

Close Menu