Salvem els Centres Especials de Treball

La pujada del Salari Mínim Interprofessional per part del Govern espanyol ha fet empitjorar la ja de per si precària situació dels Centres Especials de Treball. Això s’explica perquè aquest increment del SMI no ha anat acompanyat d’una previsió de més recursos per aquests centres.

Per pal·liar aquesta problemàtica, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies Chakir El Homrani va anunciar una partida extra de 7,5 milions d’euros. Tanmateix, la patronal AEES Dincat ho considera insuficient i calcula que encara farien falta 5,7 milions més de les arques públiques catalanes. A més es demana al govern de Pedro Sánchez que inverteixi els 69,1 milions d’euros que fan falta per complir la normativa estatal a l’hora de finançar aquests llocs de treball.


Inversió Centres Especials de Treball
Font: AEES Dincat

Mobilitzacions per salvar els Centres Especials de Treball

Davant d’aquesta situació la reacció de les associacions, entitats i altres actors que treballen amb persones amb diversitat funcional, no s’ha fet esperar. Des de la patronal AEES Dincat s’estan articulant el gruix de protestes amb l’objectiu de demanar als governs català i espanyol un compromís ferm per assegurar la viabilitat dels Centres Especials de Treball.

La setmana del 28 de gener al 3 de febrer va marcar l’inici d’aquestes mobilitzacions, que van fer sortir al carrer a unes 4.500 persones arreu del territori català. Seguint l’estela d’aquestes protestes, ara es vol seguir treballant per visibilitzar la problemàtica dels Centres Especials de Treball. És per això que es demana la implicació de totes aquelles persones que se sentin aquest conflicte com a seu.


Protestes Salvem els Centres Especials de Treball

Aspanias se solidaritza amb aquestes iniciatives i se suma al crit de #SalvemElsCETS. Amb la voluntat de contribuir, per poc que sigui, amb aquesta lluita, us facilitem material gràfic per tal que l’imprimiu i ens ajudeu a fer difusió del missatge. El cartell està disponible en tres mides diferents. D’aquesta manera, podeu penjar-lo al carrer, a la porta de casa o repartir-lo entre coneguts i conegudes. Juntes i junts podem salvar els Centres Especials de Treball!

Descarrega't els cartells i fes-ne difusió!

Fes clic a la imatge que vulguis. Quan s’obri clica-hi a sobre amb el botó dret i escull l’opció “anomena i desa”. Un cop la tinguis guardada al teu ordinador ja podràs imprimir-la!

Gran (Din A3)

Mitjà (Din A4)

Petit (Din A5)

Close Menu