Inserció laboral en el seu màxim exponent

La inserció laboral continua donant passes, aquesta vegada gràcies Femarec. Aquesta entitat d’inserció sociolaboral està preparant un programa de formació i orientació subvencionat pel SOC adreçat a persones amb diversitat funcional d’entre 18 i 29 anys. L’objectiu és que els participants puguin retornar al món educatiu i/o aconseguir una feina.

Més enllà de que és gratuït, un dels punts forts del curs és que s’obtindrà el certificat professional de nivell 1 de neteja en espais oberts i instal·lacions industrials. A més, Femarec també formarà els alumnes en camps amb un alt grau d’inserció laboral. Per exemple, en imatge personal, neteja i manteniment de parcs i jardins o agent cívic.

 

Metodologia del curs d’inserció laboral

Tal com s’explica des de Femarec el curs es basa en “en l’apoderament personal i professional i defuig de mòduls tancats i sessions magistrals”. Això es tradueix en activitats engrescadores a l’entorn productiu del territori i, al mateix temps, formació en competències bàsiques i transversals.

El curs tindrà una durada aproximada d’un any i es dividirà en tres blocs. Des del seu inici a principis de desembre fins al febrer, les sessions giraran al voltant de l’orientació professional. A continuació, començarà la formació i les pràctiques professionals, que duraran fins al juny. Des de llavors fins al final del curs, els esforços se centraran a buscar ofertes per assegurar la inserció laboral dels usuaris ajudant-se de la borsa que té Femarec.

Aquest programa d’inserció laboral té altres avantatges importants. En primer lloc, el fet de que si els alumnes deixen el curs perquè han trobat feina, Femarec es compromet a continuar fent un seguiment del cas. A més, si l’usuari no troba feina podrà prolongar la seva inscripció a la borsa de l’entitat fins a sis mesos. Per últim, els participants del curs disposaran d’una ajuda pel transport.

 

Curs inserció laboral Femarec

 

Treballant per la inserció laboral en grup reduït

Pel que fa a el nombre de places, l’entitat aposta per treballar amb un grup reduït de 12 persones. D’aquesta manera, s’assegura que l’atenció serà del tot personalitzada i afavoreix que s’estableixi una bona dinàmica de grup. Aquests 12 usuaris hauran d’assistir al curs al voltant d’unes quatre hores diàries. Tot i això, els horaris encara estan per confirmar.

Si estàs interessat en aquest curs d’inserció laboral de Femarec o coneixes algú que encaixa en el perfil, no dubtis en posar-te en contacte amb l’entitat trucant al 932 437 272 o enviant un correu electrònic a lribera@femarec.cat. Si ho prefereixes, pots posar-te en contacte amb Aspanias perquè derivem el cas a Femarec. El procés de selecció dels usuaris es tancarà durant el mes de novembre.

Close Menu