Mobike entorpeix la mobilitat de les persones amb discapacitat

Des del setembre passat que la gent amb discapacitat ho té més difícil per passejar per l’Hospitalet del Llobregat. L’arribada de la multinacional Mobike, dedicada a les bicicletes d’ús compartit sense ancoratge, n’ha sigut la causa. No és la primera vegada que aquesta iniciativa desperta les crítiques de la ciutadania. De fet, ciutats com Madrid o Saragossa són testimonis dels inconvenients que pot arribar a generar per a la mobilitat dels seus habitants.

I és que aquest nou mètode de transport ha encès els ànims de molts veïns farts que els usuaris aparquin la bici de qualsevol manera. Alguns dels casos més flagrants, com bicis aparcades en carrers estrets o rampes d’accés, entorpeixen enormement el dia a dia de les persones que es desplacen amb cadira de rodes o gent que du cotxet.

Per què Mobike és més perillós si tens una discapacitat?

A diferència del que passa amb iniciatives similars, Mobike té una política poc clara a l’hora de fer que els seus usuaris compleixin les normatives d’estacionament. En el seu web recomanen deixar la bici en els espais reservats o bé en espais en els quals no s’obstrueixi el trànsit dels vianants o de vehicles. A la pràctica, cada dia apareixen fotos de bicis aparcades de forma maldestra a les xarxes. En aquesta línia, un dels tuitaires més actius es el professor d’educació social Oscar Martínez, que no es cansa de denunciar a Mobike tots els casos que veu.


Font:Oscar Martínez

Aquesta situació es pot veure agreujada en els pròxims mesos, en els que s’espera que la flota de Mobike passi de les 216 bicis actuals al miler. Es tracta doncs, de tot un desafiament per l’Ajuntament d’Hospitalet. Si aquest desplegament no es gestiona i es regula amb cautela per part de l’alcaldessa Núria Marín, pot desembocar en un greu problema de mobilitat per a les persones amb discapacitat. Un pas enrere en la cerca de la ciutat inclusiva i accessible.

 

Banner donacions

Close Menu