Grup Caliu es mobilitza contra l’especulació que els ofega

Article de Joan Ballart, tècnic de comunicació d’Aspanias

Grup Caliu

El Grup Caliu – Ateneu Divers compleix 28 anys treballant al servei de persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d’un projecte transformador que ofereix tota mena d’activitats de lleure a unes 150 persones cada any. Tanmateix, l’especulació immobiliària no té pietat, i el projecte solidari i inclusiu d’aquesta entitat perilla d’ençà que fa unes setmanes el propietari del local que tenen a Sant Gervasi els hi va dir que estava decidit a no renovar-los-hi el contracte de lloguer per tal de vendre l’immoble.

La notícia va caure com una llosa pels educadors/es, usuaris/es i familiars, que feia cinc anys que eren al local del carrer Pàdua i esperaven poder renovar. Aquestes expectatives estaven fonamentades, en part, en la inversió de 20.000€ que ha fet el Grup Caliu – Ateneu Divers durant aquests anys per tal de condicionar el local. Una xifra de la qual la propietat no n’ha assumit ni tan sols el 50%.


El Grup Caliu – Ateneu Divers demana un local estable

Aquesta situació, ha demostrat que un contracte de lloguer no respon a les necessitats del Grup Caliu – Ateneu Divers, ja que, tal com diu el Rubén Sánchez, membre de l’equip de l’entitat, “ens trobem a voluntat de la poca o molta sensibilitat que tingui el propietari”. Per tot això, els/les responsables ja han començat a moure’s amb un objectiu clar: aconseguir un local definitiu. En aquest sentit, el mateix Sánchez apel·la a l’Ajuntament de Barcelona i denuncia que “no poden mirar cap a una altra banda. Que no s’oblidin que aquest servei l’haurien d’estar oferint ells”.

L’executiu d’Ada Colau ha respost i el passat dilluns una representació de familiars del Grup Caliu – Ateneu Divers i del seu equip tècnic es van reunir amb dos responsables tècnics i un representant polític del Districte de Sarrià Sant Gervasi. A la reunió l’Ajuntament va manifestar el compromís ferm en la cerca d’alternatives urgents. A més, es va comprometre a fer gestions a curt i mitjà termini perquè Grup Caliu – Ateneu Divers pugui tenir un espai definitiu.


Mobilitzacions anunciades pel Grup Caliu – Ateneu Divers

Tot i les promeses de l’Ajuntament, l’entitat de Sant Gervasi ha expressat a través d’un comunicat la voluntat de mobilitzar-se de forma indefinida i fins a les darreres conseqüències per aconseguir una seu definitiva. A més també ha anunciat que en els pròxims dies faran arribar un vídeo a tot el veïnatge, als moviments socials i les associacions del districte de Sarrià-Sant Gervasi i de tota Barcelona amb l’objectiu de denunciar els efectes de l’especulació immobiliària sobre un col·lectiu tan vulnerable com és el de les persones amb discapacitat intel·lectual.


Banner donacions
Close Menu