Grup Caliu es mobilitza contra l’especulació que els ofega

Article de Joan Ballart, tècnic de comunicació d’Aspanias

Grup Caliu

El Grup Caliu – Ateneu Divers compleix 28 anys treballant al servei de persones amb discapacitat intel·lectual. Es tracta d’un projecte transformador que ofereix tota mena d’activitats de lleure a unes 150 persones cada any. Tanmateix, l’especulació immobiliària no té pietat, i el projecte solidari i inclusiu d’aquesta entitat perilla d’ençà que fa unes setmanes el propietari del local que tenen a Sant Gervasi els hi va dir que estava decidit a no renovar-los-hi el contracte de lloguer per tal de vendre l’immoble.

La notícia va caure com una llosa pels educadors/es, usuaris/es i familiars, que feia cinc anys que eren al local del carrer Pàdua i esperaven poder renovar. Aquestes expectatives estaven fonamentades, en part, en la inversió de 20.000€ que ha fet el Grup Caliu – Ateneu Divers durant aquests anys per tal de condicionar el local. Una xifra de la qual la propietat no n’ha assumit ni tan sols el 50%.


El Grup Caliu – Ateneu Divers demana un local estable

Aquesta situació, ha demostrat que un contracte de lloguer no respon a les necessitats del Grup Caliu – Ateneu Divers, ja que, tal com diu el Rubén Sánchez, membre de l’equip de l’entitat, “ens trobem a voluntat de la poca o molta sensibilitat que tingui el propietari”. Per tot això, els/les responsables ja han començat a moure’s amb un objectiu clar: aconseguir un local definitiu. En aquest sentit, el mateix Sánchez apel·la a l’Ajuntament de Barcelona i denuncia que “no poden mirar cap a una altra banda. Que no s’oblidin que aquest servei l’haurien d’estar oferint ells”.

L’executiu d’Ada Colau ha respost i el passat dilluns una representació de familiars del Grup Caliu – Ateneu Divers i del seu equip tècnic es van reunir amb dos responsables tècnics i un representant polític del Districte de Sarrià Sant Gervasi. A la reunió l’Ajuntament va manifestar el compromís ferm en la cerca d’alternatives urgents. A més, es va comprometre a fer gestions a curt i mitjà termini perquè Grup Caliu – Ateneu Divers pugui tenir un espai definitiu.


Mobilitzacions anunciades pel Grup Caliu – Ateneu Divers

Tot i les promeses de l’Ajuntament, l’entitat de Sant Gervasi ha expressat a través d’un comunicat la voluntat de mobilitzar-se de forma indefinida i fins a les darreres conseqüències per aconseguir una seu definitiva. A més també ha anunciat que en els pròxims dies faran arribar un vídeo a tot el veïnatge, als moviments socials i les associacions del districte de Sarrià-Sant Gervasi i de tota Barcelona amb l’objectiu de denunciar els efectes de l’especulació immobiliària sobre un col·lectiu tan vulnerable com és el de les persones amb discapacitat intel·lectual.


Banner donacions

Deixa un comentari

Close Menu