Agenda Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

El Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat marca l’agenda d’activitats dels pròxims dies. Dilluns 3 de desembre se celebra aquesta cita proclamada per les Nacions Unides. És per això que tindran lloc tota mena d’activitats per reivindicar els drets de les persones amb discapacitat.

L’acte principal es durà a terme des de les 10 del matí fins a les 18:30 la Plaça Universitat. Sota el lema “Tu i jo, els mateixos drets”, Dincat-Plena Inclusió ha programat actuacions musicals, teatrals o lectures de missatges. Dóna un cop d’ull a la programació:

10 h. Benvinguda Musical!
10.30 h. Bollywood: Ens engresquem ballant!
11 h. Espai per a les entitats, xocolatada i música amb DJ Activista Josepe
12 h. Teatre: Actuem per defensar i reivindicar els drets
12.30 h. Moment de Reconeixement pel dret a vot i lectura dels missatges de l’Arbre dels desitjos.
13:15 h. Concert: Orquestra de la Bona Sort S.R.C del Maresme Nord.
13.45 h. Finalitza l’acte del Matí
15.45 h. Batukada: Ens posem les piles!
16 h. Gimcana amb sorpresa
17 h. Teatre: Actuem per defensar i reivindicar els drets
17.35 h. Lectura dels missatges de l’Arbre dels desitjos.
18.20 h. Concert: Clams, Música per la Inclusió
18.30 h. Fi de festa

A més dels actes de Plaça Universitat, també es farà la ja tradicional Flashmob de Sant Andreu. Aquest any, sota el nom “Sumem capacitats” més de 20 escoles i entitats s’ajuntaran per ballar al ritme de la cançó “Caminem Junts” de Doctor Prats i commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. Si t’hi vols apuntar, dilluns a les 11:30 a la Plaça Orfila.

Flashmob Sant Andreu
A Nou Barris també volen reivindicar aquest dia tan especial ballant. És per això que diverses escoles i entitats de la zona han organitzat una trobada per posar en pràctica una coreografia dissenyada pel centre ocupacional de TEB/Verdum i Can Carreras. Es demana als participants que estiguin al pati de la Seu del Districte de Nou Barris (Plaça Major de Nou Barris, 1) a les 11 vestits amb pantalons texans i samarreta.

 

Rutes accessibles pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Finalment, el Districte de les Corts organitza rutes accessibles que es faran el dia 3 i 4 de desembre. La del dilluns tindrà lloc a les 11 del matí a la Plaça de Comas. Serà una passejada per conèixer la història del nucli antic del barri. Disposarà de suport en Braille, audiodescripció, interpretació en llengua de signes, recorregut accessible, guia especialitzada i monitor de suport. Cal fer inscripció prèvia enviant un mail a info@fdc.cat o trucant al 932 680 477.

Les Corts
La ruta del dimarts serà a les 16 i el lloc de trobada davant de la porta del Palau de Pedralbes de l’Avinguda Diagonal. En aquest cas l’objectiu de la cita serà conèixer el patrimoni cultural de Pedralbes. Aquesta activitat disposarà de guies de Braille i material de suport, guies de lletra ampliada i lectura fàcil i guia amb experiència demostrada amb persones amb diversitat funcional. S’ha de reservar plaça enviant un mail a reservespedralbes@fragment.cat.

El repertori d’activitats pel Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té força tela. Així doncs, no t’ho pensis dues vegades i surt al carrer a celebrar i, sobretot, a reivindicar!

 

Banner donacions

Close Menu