Què és el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CDIAP)ICO_PRECOZ

El CDIAP es va crear l’any 1978 i forma part de la xarxa pública del Departament d’Acció Social i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya. L’atenció precoç es dirigeix als infants, de 0 a 6 anys, que presenten disfuncions, trastorns i/o disharmonies en el seu desenvolupament o que es troben en situació de risc de patir-les, i a les seves famílies.

 

Què t’oferim

Servei psicològic per infants i les seves famílies.

Logopèdia per treballar els trastorns de la parla i el llenguatge, la veu, el ritme i la fluència.

Atenció pedagògica/Atenció social

Fisioteràpia general i fisioteràpia aquàtica per afavorir el desenvolupament psicomotor de l’infant.

 

L’equip d’atenció precoç d’Aspanias és interdisciplinari. L’integren professionals dels camps següents:

Psicologia    Logopèdia
Fisioteràpia    Neuropediatria     Treball Social

Des de l’equip investiguem de manera permanent, amb l’objectiu d’elaborar un projecte de prevenció eficaç, i ens coordinem amb altres serveis d’atenció primerenca així com també serveis sanitaris, educatius i socials.

 

Com treballem

Generalment, els propis hospitals i equips de pediatria dels centres d’atenció primària, previ acord amb la família, ens deriven tots aquells casos de nadons i nens que veuen que necessiten una atenció terapèutica especialitzada i continuada al llarg d’un temps. Però també la mateixa família, be perquè ella mateixa ha interceptat un problema, o bé aconsellada pel mestre o professor del seu fill o filla, es posa en contacte directament amb nosaltres.

Un cop la família entra en contacte amb el CDIAP es fa una primera entrevista d’acollida des d’on es derivarà a l’infant a un equip de professionals conformat per especialistes que puguin atendre les seves necessitats especials (psicològiques, logopèdiques, pedagògiques, fisioterapèutiques o socials). Posteriorment ens coordinem amb els diferents professionals que intervindran en el desenvolupament del nen (mestres, pediatres, psicòlegs, EAP, mestres d’educació especial,etc.).

Els contactes amb la família per a orientar i informar de l’evolució del pacient són periòdics.

Les cookies (galetes) són petits fragments de text que les webs envien als navegadors i que s'emmagatzemen al dispositiu de l'usuari, ordinadors, telèfons mòbils, tauletes, etc. Serveixen per millorar l'experiència d'ús de la web, ja que aquests arxius permeten que el lloc web recordi informació sobre la visita que ha fet l'usuari, com les opcions preferides o l'idioma. D'aquesta manera la web personalitza el seu contingut i es fa més àgil i útil per l'usuari. Al navegar per aquesta web l'usuari està acceptant que s'instal·lin cookies al seu dispositiu CERRAR